nieuws

Samen met de klant regie over het speelveld

Branche

Samen met de klant regie over het speelveld

“Samen met de klant nemen we de regie over het totale speelveld”, zegt Peter Abelskamp, Business Leader Health & Benefits Netherlands bij Mercer.

Mercer is een wereldwijd adviesbureau voor arbeidsvoorwaarden, menselijk kapitaal, ziektekostenregelingen, sociale voorzieningen en pensioenen. Het bedrijf heeft meer dan 20.000 mensen in dienst, verspreid over ruim 40 landen. Het team van Peter Abelskamp is gevestigd in Amstelveen en Rotterdam en bestaat uit 60 consultants, die adviseren over zorg en sociale zekerheid.

Keuzes maken
“Wil je toegevoegde waarde aan je klant bieden, dan moet je de juiste keuzes maken”, begint Abelskamp. “Zo hebben wij afscheid genomen van de ouderwetse rol van verzekeringsmakelaar. Klanten vragen niet meer om de tussenpersoon die de polisdocumenten controleert en boekt. Verzekeraars hebben prachtige digitale platformen ontwikkeld, waarop de klant zelf dit soort handelingen kan verrichten.”

Een uitzondering maakt Mercer voor grote internationale klanten met kleine kantoortjes in Nederland. “In die kantoortjes spreekt men vaak alleen Engels en hebben ze ons als tussenpersoon nog nodig. Voor hen kunnen we wel concreet waarde toevoegen.”

Inzicht geven
De belangrijkste waarde van Mercer zit ‘m in advisering over het hele terrein van zorg en sociale zekerheid. ‘Wij nemen samen met de klant de regie over het totale speelveld’, zegt Abelskamp. “Dat begint bij het verzamelen en interpreteren van data. Hoe hoog is het verzuim bij de klant? Hoeveel mensen gaan de WIA in? Wat kost de arbodienst en wat levert deze op? Wij helpen die gegevens te verzamelen en benchmarken ze ook, zodat de klant goed inzicht krijgt in wat er bij hem gebeurt.”

‘Er zijn niet veel andere consultants die het totale werkveld kunnen overzien’
De Mercer-consultants adviseren vervolgens over de arbeidsvoorwaarden, het inkopen van verzekeringen, casemanegement en goed verzuimbeleid. Abelskamp: ‘”Daarin zijn we bijzonder. Er zijn niet veel andere consultants die het totale werkveld kunnen overzien.”

Vakmanschap tonen
In de wereld van sociale verzekeringen verandert er de laatste jaren ontzettend veel. “Vakmanschap voor mij betekent dat je in staat bent je klanten de weg te wijzen in dit dynamische werkveld”, zegt Abelskamp. “Wat gebeurt er allemaal en wat moet de klant hiermee? Onze consultants volgen daarom alle ontwikkelingen op de voet. We overleggen ook intern met elkaar: wat betekent een ontwikkeling voor onze klanten en wat gaan we hierover adviseren?”

‘Je moet in staat zijn je klanten de weg te wijzen bij alle veranderingen’
Het vakmanschap wordt volgens Abelskamp onderstreept doordat Mercer-consultants regelmatig spreken op seminars en geciteerd worden in de pers. “Daarmee creëren we geloofwaardigheid. We roepen niet alleen dat we vakkundig zijn, we bewijzen het ook in de praktijk.”

Reageer op dit artikel