nieuws

Onvoldoende prikkels voor bestrijding cybercrime

Branche

Onvoldoende prikkels voor bestrijding cybercrime

Er zijn voor veel partijen (met name internet service providers, softwarebedrijven en bedrijven) nog onvoldoende prikkels om veilige diensten te leveren en cybercrime te bestrijden. Dit concludeert hoogleraar privaatrecht Erik Tjong Tjin Tai op basis van een  onderzoek dat hij deed naar de wettelijke plichten van bedrijven bij de bestrijding van cybercrime.

De invoering van wettelijke verplichtingen voor bedrijven om datalekken te melden heeft geleid tot de opkomst van cyberverzekeringen. Deze cyberverzekeringen blijken een positieve bijdrage te leveren aan de cyberveiligheid van bedrijven, omdat verzekeraars de beveiligingsmaatregelen checken, en zowel voor als na een privacybreuk kunnen bemiddelen bij het inschakelen van beveiligingsexperts.

Leonie Ebbekink, Legal & Compliance Manager Benelux bij ACE Group, heeft als lid van de Adviescommissie een bijdrage geleverd aan het onderzoek. Het volledige onderzoek is hier te raadplegen.

 

 

Reageer op dit artikel