nieuws

Explosieve groei in vraag naar financieel specialisten

Branche

Explosieve groei in vraag naar financieel specialisten

De vraag naar financieel specialisten is in het eerste kwartaal van 2015 explosief gestegen, met 22%. Vooral voor accountants, business analists en assistent controllers zijn steeds meer vacatures, blijkt uit onderzoek van detacheringsbureau Yacht.

Vooral hbo’ers en wo’ers met drie tot en met vijf jaar ervaring zijn gewild. De vraag naar die groep is gestegen met 26,9%. “Eindelijk is er weer meer vraag naar professionals die een tweede of derde stap willen maken in hun loopbaan. Dat zijn dus veelal mensen met drie tot en met vijf jaar ervaring”, zegt directeur Finance Ansco Dokkum van Yacht. Accountants zijn het geliefdst, de vraag naar die groep steeg met 43% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Ook assistent controllers zijn populair.

Dokkum: “Je merkt dat bedrijven al geruime tijd bezig zijn om hun financiële afdeling toekomstbestendig te maken. Finance Managers en Controllers worden als eerste aangenomen, daarna volgt het verder opbouwen van de afdelingen. Dit is in 2015 duidelijk begonnen. De verandering in de financiële functies en vraag naar een ander soort financial is en blijft een constant proces. Organisaties hebben behoefte aan betrouwbare toekomstscenario’s. De afdeling Finance wordt hier frequenter bij betrokken en neemt steeds vaker zélf het voortouw.”

 

Reageer op dit artikel