nieuws

Event: dinsdag 2 Juni 2015 bezoek Young Insurance aan Letselschadekamers Den Haag

Branche

Event: dinsdag 2 Juni 2015 bezoek Young Insurance aan Letselschadekamers Den Haag

Young Insurance is een netwerkgroep voor ‘jongeren’ (tot 35 jaar) die werkzaam zijn in de verzekeringsbranche. Voor Young Insurance is een bijeenkomst georganiseerd op dinsdag 2 juni aanstaande, bij de letselschadekamers te Den Haag. Hebt u interesse of bent u werkzaam in de letselschadepraktijk? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Na afloop is er een borrel. Ook als u als belangenbehartiger van letselschadeslachtoffers werkzaam bent kunt u deelnemen aan deze bijeenkomst. Meld u aan via http://www.dzw.gr/25167 of viavanhuizen@dirkzwager.nl. De rechtbank houdt rekening met ongeveer 40 deelnemers. In het navolgende volgt nadere informatie.

Vanaf 2005 bestaat bij de rechtbank Den Haag de Letselschadekamer. De behandeling van gecompliceerde letselschade is ondergebracht in dit project. Vijf jaar later verschenen de artikelen ‘De Letselschadekamer: van de lijdelijke rechter naar een leidende rechter’ (Ars Aequi oktober 2010) en ‘De Haagse letselschadepraktijk’ (Trema 2010/9). In deze artikelen werd de totstandkoming van de Letselschadekamer besproken en het functioneren geëvalueerd met rechters die daarbij waren betrokken.

Dit jaar bestaat de Letselschadekamer al weer tien jaar. Dit geeft aanleiding om dit jaar de totstandkoming, het functioneren en natuurlijk ook de toekomst van de Letselschadekamer opnieuw te evalueren. Dit zal speciaal voor Young Insucance plaatsvinden op 2 juni 2015 door middel van een interprofessionele bijeenkomst in een zittingszaal in het Paleis van Justitie te Den Haag aan de Prins Clauslaan nr. 60 vanaf 15.00 uur. Om 17.00 uur zal er gelegenheid zijn voor een borrel in een nabij gelegen locatie.

Door middel van deze bijeenkomst kan nader kennis gemaakt worden met de (rechters van de) Letselschadekamers. Zij hebben hiertoe speciaal voor Young Insurance hun medewerking verleend.  Dit biedt een uitgelezen kans een kijkje te nemen achter de schermen. Verschillende thema’s van de letselschadepraktijk zullen worden besproken en de deelnemers zullen volop de gelegenheid krijgen voor het stellen van vragen en/of het plaatsen van opmerkingen.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden op de LinkedIn-groep van Young Insurance (als u nog geen lid bent kunt u daar lid van worden). De bijeenkomst staat ook aangekondigd op de pagina van de LinkedIn-groep van Young Insurance. U kunt zich aanmelden door uw naam en functie als commentaar achter te laten bij die aankondiging.

U kunt zich uiteraard ook persoonlijk tot mij richten via e-mail (vanhuizen@dirkzwager.nl) om uzelf voor deze bijeenkomst aan te melden. De rechtbank heeft plaats voor ca. 40 deelnemers.

Ik hoop van harte dat ik u en/of uw collega’s voor deze bijeenkomst heb weten te interesseren en dat ik u en/of uw collega’s mag verwelkomen  tijdens de bijeenkomst op 2 juni 2015.

Door Peter van Huizen

Reageer op dit artikel