nieuws

Danny van der Eijk na sabbatical niet terug in Achmea-bestuur

Branche

Danny van der Eijk na sabbatical niet terug in Achmea-bestuur

Danny van der Eijk (56) maakt niet langer deel uit van de Raad van Bestuur van Achmea. De Raad van Commissarissen en Van der Eijk hebben ‘in goed overleg’ besloten dat hij zijn functie neerlegt. Binnenkort zal zijn opvolger bekend worden gemaakt.

Begin dit jaar kondigde Van der Eijk een sabbatical aan van drie maanden om de ‘accu op te laden’. Tijdens dit verlof zijn gesprekken gestart tussen hem en de Raad van Commissarissen. De uitkomst hiervan is dat Van der Eijk terugtreedt als lid van de Raad van Bestuur.

Zes leden
De Raad van Bestuur van Achmea bestaat normaliter uit zes leden. Vanwege het sabbatical van Van der Eijk en het tijdelijk terugtreden van Jeroen van Breda Vriesman moesten Willem van Duin (voorzitter), Huub Arendse, Roelof Konterman en Henk Timmer het al een tijdje met z’n vieren doen. Van Breda Vriesman legde zijn functie in september 2014 tijdelijk neer omdat het Openbaar Ministerie een onderzoek is gestart naar de fiscale constructie rondom de huur van de Achmea Health Centres in 2007. Over die situatie is nog altijd geen duidelijkheid.

Verzekeringsman
Bestuursvoorzitter Willem van Duin: “Met het vertrek van Danny verliest de Raad van Bestuur een zeer kundig en gedreven collega. Hij is een verzekeringsman in hart en nieren,die de markt en de producten kent en die zich nauw verbonden voelt met onze klanten. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor Achmea heeft gedaan.”

Carrière
Van der Eijk trad in 1984 in dienst van Royal & Sun Alliance. Dat bedrijf werd in 2002 verkocht aan Achmea en Van der Eijk stapte mee over. Bij Achmea bekleedde hij diverse directiefuncties. Zo was hij was vice-voorzitter van de directie van Avéro Achmea, directievoorzitter van Achmea Bedrijven en directievoorzitter van Centraal Beheer Achmea.In 2008 trad Van der Eijk toe tot de Raad van Bestuur van Achmea.

Reageer op dit artikel