nieuws

Annemieke Nijhof overheidscommissaris bij DNB

Branche

Annemieke Nijhof overheidscommissaris bij DNB

Annemieke Nijhof is door minister van Financiën Dijsselbloem benoemd tot commissaris van overheidswege bij toezichthouder DNB. Zij start per 1 juni en vormt de verbindingsschakel tussen DNB en de minister en is lid van de raad van commissarissen van DNB en de bankraad van DNB.

De minister verwacht dat Nijhof een bijdrage kan leveren aan het “essentiële debat ten behoeve van het gezag en vertrouwen in de sector. Door haar ervaring in de publieke sector én in de private sector kan zij beide perspectieven inbrengen in de raad van commissarissen”.

Nijhof (1966) is sinds 2012 werkzaam bij Tauw Group, waar zij in december van dat jaar tot voorzitter van de raad van bestuur is benoemd. Tauw Group is een internationaal actief advies- en ingenieursbureau dat zich richt op milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Ook vervulde zij diverse functies bij de overheid. Nijhof studeerde chemische technologie aan de Universiteit Twente (Proceskunde) en haalde een MBA aan de TSM Business School.

Reageer op dit artikel