nieuws

ABZ, FRISS en Graydon gaan samenwerken

Branche

ABZ, FRISS en Graydon gaan samenwerken

ABZ, FRISS en Graydon zijn een partnership gestart. De partijen hopen door samen te werken beter en efficiënter in te spelen op de wet- en regelgeving in Nederland met betrekking tot het toetsen van de zakelijke relaties van verzekeraars tegen de relevante sanctielijsten.

Financiële instellingen zijn wettelijk verplicht om te weten wie hun particuliere en zakelijke klanten zijn. Zo moeten bedrijven cliëntonderzoeken verrichten, gericht op het identificeren van de uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s).

IT-dienstverlener ABZ en informatiespecialist Graydon hebben sinds vorig jaar reeds een partnership om verzekeraars te voorzien van UBO-data via het ABZ-platform. Door de samenwerking met FRISS, de marktleider op het gebied van fraudedetectie, kunnen de drie partijen nu hun expertise bundelen. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat FRISS, ABZ en Graydon de verzekeringsmarkt een complete UBO en Compliance-toetsing bieden die optimaal is afgestemd op de eisen van DNB en waarbij de wensen van verzekeraars centraal staan” aldus Jeroen Morrenhof, CEO FRISS.

 

Reageer op dit artikel