nieuws

Zoet verlengt aanmeldingstermijn proefproces tot 1 juli

Branche

Zoet verlengt aanmeldingstermijn proefproces tot 1 juli

Michiel Zoet, adviseur bij KZ Adviesgroep, maakte vandaag bekend de aanmeldingstermijn voor het proefproces met twee maanden te verlengen tot één juli. Adviseurs die bezwaar willen maken tegen de PE-examens konden zich in de eerste instantie tot één mei aanmelden. “Het Ministerie van Financiën heeft de branche drie maanden uitstel gegeven dus wij hebben ook wat meer ruimte en zullen daarom de uiterste inschrijfdatum verlengen”, aldus Zoet.

Inmiddels hebben zich 600 adviseurs aangemeld bij de vereniging ‘Geen PE Plus examens meer’. Zoet merkt dat de aanmeldingen blijven binnenkomen en dat het ‘nu echt leeft’ in de branche. “Vooral de kleinere kantoren worden door dit nieuwe examenstelsel onnodig opgezadeld met een te groot aantal deelexamens. Een aantal adviesmedewerkers lijkt zich nog niet te realiseren dat zij gedwongen worden slechts een deel van hun beroepskwalificatie in de lucht te houden. Met alle gevolgen van dien”, schrijft Zoet.

De oprichter van de vereniging benadrukt nog eens dat hij niet tegen permanente educatie is. “Maar een behaald assurantie diploma met daarbij de benodigde PE-certificaten kun je zo de prullenbak in gooien indien je niet de PE(Plus) deel examens weet te behalen”, aldus Zoet. Inmiddels zouden nog maar weinig studenten zich aanmelden voor de opleiding bank en verzekeringswezen. Volgens Zoet is er daarnaast ook nog veel onduidelijkheid over de examens na één april 2016. “Er gaan geluiden op dat je dan voor elke beroepskwalificatie moet opgaan. Dat zijn er nu maximaal negen. Anders zijn het er al snel zeven of acht. Het was verbazingwekkend om bij diverse bijeenkomsten te vernemen dat vele collega’s van ons dit nog niet eens weten”, zegt Zoet. Toch raadt Zoet adviseurs aan de benodigde Wft-examens wel gewoon te maken en het niet het proefproces af te wachten. “Al blijven wij erin geloven dat het met terugwerkende kracht nietig verklaren van je ooit behaalde assurantiediploma’s binnen de EU geen stand kan houden”, aldus Zoet.

Reageer op dit artikel