nieuws

Rechtsbijstandverzekeraars vergoeden inschrijfkosten proefproces

Branche

Rechtsbijstandverzekeraars, ARAG, DAS en SRK zullen de kosten voor het persoonlijk lidmaatschap van de Vereniging “Geen PE(Plus) examens meer” vergoeden aan de mensen die bij hen verzekerd zijn voor rechtsbijstand, zo meldt Michiel Zoet van de Vereniging.

Rechtsbijstandverzekeraars vergoeden inschrijfkosten proefproces

Voor Zoet is dit een grote doorbraak in het initiatief om met brede steun juridisch te laten onderzoeken of het toegestaan is om behaalde Wft-diploma’s nietig te verklaren. Ook wordt onderzocht of een 3-jaarlijks PE-examen verplicht opgelegd kan worden. Michiel Zoet schrijft: “Nu is er geen financiële drempel voor personeelsleden/medewerkers van assurantiekantoren, volmachtbedrijven, verzekeraars en banken die verzekerd zijn om zich massaal aan te melden om persoonlijk mee te liften op de uitkomst van het proefproces. Deze stap is van belang om ervoor te kunnen zorgen dat er voldoende leden zijn binnen de vereniging om het (proef)proces te kunnen aangaan.”

Wanneer een adviseur verzekerd is bij één van de bovengenoemde rechtsbijstandsverzekeraars en een particuliere dekking op Werk en/of Inkomen heeft, dan kan het inschrijfgeld van € 100 worden geclaimd. Zoet raadt potentiële deelnemers aan om vooraf bij hun verzekeraar informatie te vragen. Inmiddels hebben 360 mensen zich aangemeld voor het initiatief, meldt Zoet. Hij heeft eerder aangegeven minstens 2.000 à 3.000 aanmeldingen nodig te hebben voor het proefproces.

Update (9 april 2015): ARAG en SRK laten aan am: weten dat ze van niets weten en dat er volgens hen ook geen contact is geweest met Michiel Zoet. Ook DAS zegt dat de zaak iets complexer ligt.

Reageer op dit artikel