nieuws

Lindhout doet aangifte tegen Baeten wegens meineed

Branche

Lindhout doet aangifte tegen Baeten wegens meineed

Jos Lindhout heeft aangifte gedaan tegen ASR-topman Jos Baeten, omdat hij meineed zou hebben gepleegd in een getuigenverhoor. Het gaat om de langlopende zaak die Lindhout heeft lopen tegen ASR en eerder Amev over de verkoop van zijn assurantiekantoor PSL Groep aan Hestia.

In die zaak riep Lindhout op 3 juli 2014 Baeten op voor een getuigenverhoor. Hij verklaarde destijds tot voor kort niet op de hoogte te zijn geweest van de zaak-Lindhout. “Ik ben nooit betrokken geweest bij de zaak waar deze kwestie over gaat. In mijn rol kun je niet alle dossiers bekijken”, zei Baeten. Hij gaf wel aan het dossier te hebben laten doorlichten: “Ik heb recent een aantal nieuwe mensen binnen het bedrijf met een frisse blik naar de zaak laten kijken om te kijken of iets in een ander daglicht kwam.” De CEO van ASR benadrukte ‘in de jaren die van belang zijn voor het tussen partijen spelende conflict’ zich nooit te hebben bemoeid met de zaak.

Mailwisseling
Lindhout stelt nu dat Baeten in die verklaring meineed pleegde. Hij baseert zich daarbij op een mailwisseling, ook in het bezit van am, waarin een persoon, die anoniem wenst te blijven, een afspraak heeft gemaakt met Baeten om specifiek over de zaak-Lindhout te praten. “Naar aanleiding van ons telefonisch contact, waarin u aangaf Jos Baeten van meer informatie te willen/kunnen voorzien i.v.m. de zaak Lindhout, zou Jos Baeten graag een afspraak met u willen maken”, mailt Baetens secretaresse. De afspraak wordt geaccordeerd en een parkeerplaats wordt gereserveerd.

Op basis van deze mailwisseling stelt Lindhout dat Baeten meineed heeft gepleegd. De aangifte maakt onderdeel uit van een bodemprocedure die Lindhout heeft ingesteld in de zaak. ASR laat bij het FD weten nog niet op de hoogte te zijn van de exacte inhoud van de aangifte, maar zegt wel dat de kwestie is gemeld aan de afdeling compliance en de Raad van Commissarissen.

Reageer op dit artikel