nieuws

AFM verleent eerste vergunning aan acquisitiebureau

Branche

AFM verleent eerste vergunning aan acquisitiebureau

CanvassCompany uit Hilversum is het eerste onafhankelijke acquisitiebureau waaraan de Autoriteit Financiële Markten een vergunning verleend heeft. Volgens Edwin de Haas, directeur van CanvassCompany maakt de AFM zo de weg vrij voor financiële dienstverleners om koude acquisitie aan andere partijen uit te besteden.

Voorheen moesten verzekeraars en intermediairs eigen mensen certificeren volgens de Wet financieel toezicht (Wft) om proactief te mogen acquireren. Volgens De Haas geeft de AFM hiermee het signaal af dat ze mogelijkheden wil bieden aan financiële dienstverleners om verantwoord aan acquisitie te doen als er aan de wet- en regelgeving wordt voldaan. In het recente verleden zijn boetes uitgedeeld aan zowel partijen die zonder vergunning bemiddelden als wel aan partijen die deze bemiddelaars inschakelden.

Meerderheid heeft geen vergunning
De Haas schat dat 95% van de acquisitiebureaus zonder vergunning bemiddelt voor financiële dienstverleners. De rest lift in zijn optiek mee op de vergunning van een enkel individu. Het is verboden voor een financieel dienstverlener om samen te werken met een bemiddelaar die niet beschikt over een vergunning. “We zijn trots dat we het vertrouwen van de AFM zo snel hebben kunnen winnen. Binnen vijf maanden was het hele proces rond en de vergunning een feit. Daarmee bevestigt de AFM onze betrouwbaarheid, integriteit en financieel inhoudelijke kennis. Deze vergunning geeft ons een unieke positie in de markt en stelt ons in staat om ons groeitempo verder te verhogen”, zegt De Haas.

Business to business
CanvassCompany richt zich op financiële dienstverleners zoals verzekeraars, verzekeringsmakelaars en intermediairs die zich op hun beurt weer op de zakelijke markt focussen. Het acquisitiebureau is naast financiële dienstverlening gespecialiseerd in onder andere de markten ICT, softwareontwikkeling en HR. “Hoe moeilijker en complexer de verkoop is des te beter voelen wij er ons in thuis”, aldus De Haas. CanvassCompany schrijft niet de hele verkoop over te nemen maar een begeleidende rol te spelen in het verkoopproces. Daarnaast maken ze afspraken op directieniveau, geven ze training aan salesmedewerkers, en ontwikkelen marktgerichte proposities.

Reageer op dit artikel