nieuws

Aegon-commissaris praat met Kamer over beloningen

Branche

Aegon-commissaris praat met Kamer over beloningen

Verdienen bestuurders bij financiële instellingen te veel? Lopen bestuurders weg bij banken als zij elders meer kunnen verdienen? Moet de politiek zich überhaupt bezighouden met de salarissen en bonussen van bestuurders? Deze en andere actuele vragen komen aan bod tijdens een rondetafelgesprek van de commissie Financiën vanavond van 20.00 tot 22.00 uur. Namens Aegon schuift commissaris Leo van Wijk aan.

In twee blokken komen deskundigen aan het woord. Zij zullen hun ideeën eerst kort toelichten. Daarna zullen ze vragen beantwoorden van Kamerleden uit de commissie Financiën. Om 21.00 uur zijn leden van Raden van Commissarissen van financiële instellingen aan de beurt: Rik van Slingelandt (ABN Amro), Leo van Wijk (Aegon) en Henk Breukink (ING).

Het rondetafelgesprek is in de Thorbeckezaal van de Tweede Kamer en is live te volgen. Op donderdag 9 april debatteert de Tweede Kamer in de plenaire zaal met minister Dijsselbloem van Financiën over de salarisverhoging bij ABN Amro. Kamerleden organiseren regelmatig rondetafelgesprekken over onderwerpen die op hun terrein liggen. Zo krijgen ze in een kort tijdsbestek van verschillende kanten informatie en adviezen over de wetsvoorstellen van het kabinet.

Reageer op dit artikel