nieuws

‘Steeds meer klanten komen bij ons terecht via internet’

Branche

‘Steeds meer klanten komen bij ons terecht via internet’

Als financieel adviseur kun je je onderscheiden door vakmanschap te tonen. Maar wat is vakmanschap nu eigenlijk? Dat kan per beroep verschillen. Daarom laten we een aantal vakmensen uit andere branches aan het woord. Deze keer Jochum Steur, eigenaar van Leef! Makelaars – Taxateurs in Haarlem.

In 2007 begon Jochum Steur met Leef! Makelaars – Taxateurs zijn eigen makelaarskantoor in Haarlem. Leef! staat voor een persoonlijke aanpak en is gespecialiseerd in jaren ’30 woningen. “Als makelaar moet je in eerste plaats beschikken over de juiste vakkennis”, aldus Steur. “Dat is de reden dat wij ons richten op de nichemarkt van jaren ’30 woningen. Oudere huizen doen we ook, maar nieuwbouw houden we bijvoorbeeld bewust af. Door ons te specialiseren zijn we precies op de hoogte van alle issues die spelen rond dit type woningen en de wijken waarin ze staan. Dat helpt bij het geven van goed advies.”

‘Bewust de keuze gemaakt voor nichemarkt’
“Het kopen of verkopen van een huis is een emotioneel proces. Het is belangrijk dat mensen aanvoelen dat zij met al hun vragen en twijfels bij je terecht kunnen. Ik merk dat onze betrokkenheid enorm wordt gewaardeerd. Dat zien we bijvoorbeeld terug in de vele positieve beoordelingen op sites als wieisdebestemakelaar.nl. Mond-op-mond reclame blijft belangrijk, maar steeds meer klanten komen bij ons terecht via internet. Positieve beoordelingen helpen daar enorm bij. Het heeft er ook toe bijgedragen dat we door het vakblad Vastgoed zijn verkozen tot Woningmakelaar van het Jaar 2013 én 2014 in de categorie Klantwaarde provincie Noord-Holland.”

‘In de toekomst zijn online bezichtigingen mogelijk met behulp van Oculus Rift bril’


“‘We proberen ons van andere kantoren te onderscheiden door de techniek te omarmen. Er zijn steeds meer mogelijkheden om een huis te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan film, 360 graden fotografie of interactieve plattegronden. In de toepassing van dit soort ontwikkeling lopen we altijd voorop. Nu doen we weer mee met initiatieven die online bezichtigingen mogelijk maken met behulp van een Oculus Rift bril. Het staat nog in de kinderschoenen, maar in de toekomst hoeven mensen hun huis niet meer uit om een ander huis te bezichtigen.”

Reageer op dit artikel