nieuws

Zilveren Kruis laat mensen met budgetpolis overstappen naar naturapolis

Branche

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis biedt mensen met een budgetpolis tot 15 maart de mogelijkheid om hun polis om te zetten naar een naturapolis. Reden hiervoor is de grote hoeveelheid vragen die verzekeraars kregen omdat mensen zich van tevoren niet goed realiseerden wat precies de voorwaarden zijn van een budgetpolis.

De premie voor de budgetpolis is een stuk lager omdat de zorgverzekeraar met de geselecteerde ziekenhuizen specifieke afspraken maakt over kwaliteit, prijs en verwachte aanbod. Verzekerden met een budgetpolis kunnen maar terecht bij 44 van de 91 ziekenhuizen in Nederland. “Wij willen dat mensen tevreden zijn over hun polis en een bewuste keuze maken, daarom dit extra servicemoment”, aldus de zorgverzekeraar.

Liane den Haan, directeur van ANBO, de belangorganisatie voor senioren, is zeer te spreken over de actie van Zilveren Kruis. “Dit is een bijzonder nette actie van Zilveren Kruis, want normaliter kan een polis gedurende het jaar niet gewijzigd worden. Voor zover wij weten zijn zij op dit moment de enige zorgverzekeraar die deze mogelijkheid biedt. Het zou mooi zijn als andere zorgverzekeraars dit voorbeeld volgen.”

Reageer op dit artikel