nieuws

Theo de Ruijter is nieuwe directeur Compliance van Achmea

Branche

De Raad van Bestuur van Achmea heeft Theo de Ruijter (47) per 1 maart benoemd als de nieuwe directeur Compliance. De Ruijter volgt Raad van Bestuurslid Henk Timmer op, die tijdelijk waarnam na het vertrek van Joyce Deriga in mei 2014.

Theo de Ruijter is nieuwe directeur Compliance van Achmea

De Ruijter is in zijn nieuwe functie eindverantwoordelijk voor het compliance-beleid en de organisatie hiervan. “Ik ben heel erg blij met het vertrouwen dat de raad mij gegeven heeft. Het is een zeer uitdagende functie omdat ik mij onder andere bezig zal houden met het belang van de klanten, de integriteit en transparantie van Achmea en zorgen dat wij volledig voldoen aan de eisen van de toezichthouders”, zegt De Ruijter tegen am.

De nieuwe directeur werkt sinds 1998 bij Achmea en was de afgelopen drie jaar directeur Proces- en Verandermanagement bij de stafdienst Financiën. “Mede dankzij zijn inzet hebben we een belangrijke veranderbeweging bij Financiën, Risk & Compliance kunnen maken. Door zijn brede ervaring is hij goed in staat om compliance-aspecten te vertalen naar business vraagstukken”, aldus de Raad van Bestuur.

Reageer op dit artikel