nieuws

Commissie Financiën wil wachten op brancheorganisaties in examenvraagstuk

Branche

De Commissie Financiën wil voordat het reageert op de laatste slagingspercentages en de bijbehorende brief van minister Dijsselbloem eerst een reactie van de verenigde brancheorganisaties afwachten. De Commissie heeft besloten tot die tijd de behandeling van de brief van de minister uit te stellen.

Commissie Financiën wil wachten op brancheorganisaties in examenvraagstuk

Dijsselbloem reageerde vorige week op de noodkreet die de brancheorganisaties (Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD)  in november uitten over de lage slagingspercentages. De meeste klachten van de organisaties werden door de minister terzijde geschoven. De brancheorganisaties waren teleurgesteld in de reactie: “De minister gaat volledig voorbij aan de problemen, de lage slagingspercentages en de kwaliteit van centrale examinering. Hij heeft ook weinig tot niets gedaan met de zorgpunten en verbetervoorstellen die de brancheorganisaties hebben voorgesteld.”

De Commissie Financiën heeft nu laten weten dat het niet op de brief van Dijsselbloem in wil gaan voordat de brancheorganisaties een kans hebben gehad om te reageren. Die willen eerst de bijna 900 reacties op het WFT Examenloket verwerken en aan de hand van die uitkomsten ingaan op de laatste brief van de minister. In afwachting daarvan heeft de Commissie besloten een reactie op Dijsselbloem ook uit te stellen. “Daarmee blijft centrale examinering op de agenda van de Tweede Kamer”, stellen de brancheorganisaties vast.

Reageer op dit artikel