nieuws

Allianz groeit in Benelux

Branche

Allianz Benelux heeft in 2014 het premie-inkomen zien stijgen van € 3,5 mld naar € 3,7 mld. Het operationeel en netto resultaat gingen ook omhoog, terwijl de combined ratio stabiel bleef. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de verzekeraar donderdagochtend publiceerde.

Allianz groeit in Benelux

Allianz spreekt zelf van ‘sterke financiële resultaten’ in de Benelux. Het operationeel resultaat, in 2013 € 171 mln, steeg naar € 231 mln. Het nettoresultaat ging naar € 184 mln (€ 134 mln in 2013). De goede resultaten werden overigens vooral buiten Nederland behaald. De leven-activiteiten in België en Luxemburg dreven de resultaten op. “De resultaten van het schadebedrijf bleven iets onder verwachting, mede door het selectief afstoten van niet-renderende onderdelen van onze Nederlandse schadeportefeuille”, schrijft Allianz. In Schade boekte het Benelux-bedrijf een kleine omzetdaling tot € 1.135 (1.165) mln. Het operationeel resultaat verbeterde tot € 96 (77) mln. Het levenbedrijf boekte een hoger premie-inkomen van € 2.518 (2.326) mln en een sterk verbeterd resultaat van € 132 (89) mln.
Combined ratio
Ondanks de aanhoudende lage rente slaagde Allianz Benelux er ook in om de onderliggende technische winstgevendheid verder te versterken. Naast de positieve resultaten wist de verzekeraar ook de combined ratio stabiel te houden op 97,6%. Sjoerd Laarberg, CEO van Allianz Nederland: “Wij kijken tevreden terug op het afgelopen jaar, en zijn blij met het herstel dat wij onderliggend zien in onze resultaten. Het technisch resultaat en de kwaliteit van onze service blijft voor ons belangrijker dan het winnen van marktaandeel. In 2014 hebben we onze dienstverlening aanzienlijk verbeterd en dit werd herkend door het met ons samenwerkende intermediair.”

Laarberg ging ook zijdelings in op het woekerpolisdossier: “Binnen Allianz Leven Nederland is afgelopen jaar veel geïnvesteerd in hersteladvies. Met een enthousiast team gericht op herstel van vertrouwen hebben we de gedefinieerde doelstellingen gerealiseerd.”

Reageer op dit artikel