nieuws

Verlies Proteq kost Keurmerk nog een aantal houders

Branche

Verlies Proteq kost Keurmerk nog een aantal houders

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren maakte donderdagochtend bekend dat het eind 2014 nog 45 keurmerkhouders kon noteren, maar sinds 1 januari is dit aantal al gedaald naar 41. Proteq heeft namelijk besloten om te stoppen met het Keurmerk.

Het verlies van Proteq kost het Keurmerk in een klap drie keurmerkhouders, omdat Proteq met drie labels (Proteq, Proteq Dier & Zorg en Zelf.nl) aangesloten was. Proteq heeft besloten omdat het alleen nog maar wil sturen op NPS-scores en klanttevredenheidsonderzoeken en niet meer alle keurmerknormen na wil leven. Omdat een aantal verzekeraars met de NPS-scores werkt wil het Keurmerk ook gaan kijken of dit in de keurmerknormen valt te verwerken.

TVM
Het verlies van Proteq kostte het Keurmerk dus drie houders. Daarnaast maakt TVM per 1 januari geen onderscheid meer tussen TVM Particulier en TVM Zakelijk, waardoor nog een keurmerkhouder verloren gaat. Dus zijn er per 1 januari nog 41 keurmerkhouders over in plaats van de 45 die aan het eind van 2014 in de boeken stonden.

Reageer op dit artikel