nieuws

Verbond presenteert vernieuwd privacy-dossier

Branche

Verbond presenteert vernieuwd privacy-dossier

Het Verbond van Verzekeraars presenteerde vandaag het vernieuwde privacy-dossier, speciaal vanwege de Europese Dag van de Privacy. Het dossier is vernieuwd om de bewustwording bij verzekeraars te vergroten en hen te ondersteunen bij het naleven van privacyregels.

Het Verbond merkte dat verzekeraars behoefte hebben aan meer informatie over de omgang met persoonlijke gegevens. “Privacy is hot. Via dit dossier willen wij de leden handvatten bieden en inzichtelijk maken waar het Verbond voor staat op privacy gebied”, zegt Rudi Buis, woordvoerder van het Verbond.

Verzekeraars kunnen nu onder andere met behulp van een digitale checklist controleren of zij aan de eisen voldoen om een privacy proof online onderzoek onder klanten of relaties uit te voeren. Ook is het Verbond bezig de gedragscode te actualiseren. “Wij willen de leden tijdig op de hoogte stellen. Het proces loopt nog. De gedragscode is de leidraad voor het omgaan met persoonsgegevens van klanten voor verzekeraars”, aldus Buis. Daarnaast is er een nieuw overzicht waarin de belangrijkste kernpunten van relevante wet- en regelgeving te vinden zijn.

Het Verbond geeft aan dat het privacy-dossier een groeidocument is en zal het in de loop van het jaar nog worden bijgewerkt.

Reageer op dit artikel