nieuws

Klaverblad Verzekeringen ziet winst flink groeien

Branche

Klaverblad Verzekeringen ziet winst flink groeien

Klaverblad Verzekeringen boekte in 2014 een winst van € 95 mln, ruim € 40 mln meer dan het jaar daarvoor. De verzekeraar dankt de winst voornamelijk aan een waardestijging van de beleggingen.

De verzekeringstechnische resultaten van €21,5 mln zorgden ook voor de winsttoename.  “We verdienen met medische verzekeringen en levensverzekeringen”, aldus directeur Peter Paul Barth. Volgens Barth maakt de verzekeraar op het gebied van schade nog wel verlies. Toch zit hier ook een stijgende lijn in want in 2013 was het verlies nog € 10 mln en in 2014 was dit € 5,5 mln.

Het verlies op de schadeverzekeringen wordt vooral veroorzaakt door de portefeuille autoverzekeringen door de bonusbescherming die Klaverblad doorvoerde. Half 2014 is deze bonusbescherming afgeschaft. De verzekeraar verwacht dan ook een verdere krimp in deze portefeuille.

Barth voorziet dat Klaverblad nog wel veel moet doen om aan de eisen van het Europese toezichtregime, Solvency II, te voldoen. Ook DNB eist steeds meer van de verzekeraars. De directeur ziet dat dit veel geld en tijd kost.

Reageer op dit artikel