nieuws

FD: Chinees Anbang serieuze kandidaat voor overname Vivat

Branche

Het Chinese Anbang is een serieuze kandidaat om Vivat Verzekeringen, de verzekeringstak van SNS Reaal over te nemen. Het FD meldt dat de Chinese verzekeraar, die eerder Delta Lloyd Bank België overnam, interesse hebben getoond, net op het moment dat het bod van ASR vertraging op heeft gelopen.

FD: Chinees Anbang serieuze kandidaat voor overname Vivat

Anbang kwam onlangs met negen man naar de afscheidsreceptie van Delta Lloyd-topman Niek Hoek en lijkt zijn gezicht vaker in Nederland te willen laten zien. De Chinezen profiteren mogelijk van het oponthoud bij de tot nu toe enige kandidaat: ASR in samenwerking met een groep private investeerders. Zij ontdekten een aantal tegenvallers in de boeken van de genationaliseerde verzekeraar en hebben het uitbrengen van een bod voorlopig uitgesteld.

Anbang zou volgens ingewijden in het dossier een serieuze kandidaat zijn om Vivat over te nemen. De Chinese partij doet sinds het najaar enkele overnames in westerse landen, waaronder dus Delta Lloyd Bank België. Ook kocht Anbang het beroemde Waldorf Astoria Hotel in New York voor $ 1,95 mld. Op zijn website geeft Anbang ook blijk van een bereidheid tot overnames, het schrijft op zoek te zijn naar passende verzekeringsbedrijven in de wereld.

Reageer op dit artikel