nieuws

DNB: ‘Delta Lloyd zelf maakte boete openbaar’

Branche

DNB: ‘Delta Lloyd zelf maakte boete openbaar’

De Nederlandsche Bank benadrukt dat het Delta Lloyd zelf was die de boete van € 22,8 mln bekend maakte op 22 december 2014. De toezichthouder maakt vandaag op de DNB-site melding van het feit dat de publicatie van het boetebesluit is uitgesteld tot na de juridische procedures.

DNB schrijft: “Het was Delta Lloyd zelf dat de boete van 22,8 miljoen euro bekend maakte via een persbericht op 22 december 2014. DNB legde 17 december 2014 de boete op vanwege overtreding van regels die zien op de integere en beheerste bedrijfsvoering, nadat Delta Lloyd op basis van vertrouwelijke informatie transacties heeft uitgevoerd.”

DNB zegt dat de voorzieningenrechter het verzoek tot schorsing van het publicatiebesluit op juridische gronden heeft toegewezen. “De huidige, wettelijke publicatieplicht moet ‎in dit geval zo worden uitgelegd, dat het DNB op dit moment niet is toegestaan om te publiceren. De voorzieningenrechter heeft alleen over de openbaarmaking van de boete geoordeeld, hij heeft geen inhoudelijk oordeel over het boetebesluit gegeven.”

Procedure
DNB legt verder uit wat de procedure nu is. Delta Lloyd heeft tegen het opleggen van de boete tijdig bezwaar aangetekend bij DNB. Indien het bezwaar van Delta Lloyd tegen het boetebesluit ongegrond wordt verklaard kan Delta Lloyd tegen die beslissing beroep aantekenen bij de rechtbank. De toezichthouder: “Een dergelijke beroepsprocedure kan geruime tijd duren. De zitting vindt achter gesloten deuren plaats. In ieder geval totdat de rechtbank uitspraak heeft gedaan, is het voor DNB niet toegestaan om mededelingen te doen over de inhoud van het boetebesluit‎.”

Reageer op dit artikel