nieuws

Consument heeft bar weinig vertrouwen in hypotheekadviseurs

Branche

Consument heeft bar weinig vertrouwen in hypotheekadviseurs

Hypotheekadviseurs komen er maar bekaaid van af  in een recent onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Huiseigenaren hebben veel meer vertrouwen in loodgieters, hovenieren en timmermannen dan in hun financiële dienstverleners zoals hypotheekadviseurs en banken. Slechts 8% geeft aan vertrouwen in hypotheekadviseurs te hebben.

Huiseigenaren die de afgelopen 12 maanden ervaring hebben gehad met een hypotheekadviseur waren weer iets positiever met 16%. Toch vond slechts 9% van de respondenten dat je waar voor je geld krijgt bij een hypotheekadviseur. Daarentegen had meer dan 60% van de ondervraagden de afgelopen 12 maanden een goede ervaring met timmermannen en hoveniers.

26 beroepen
Vereniging Eigen Huis onderzocht het vertrouwen in 26 beroepen onder 666 mensen en daaruit blijkt dat klanten het meeste vertrouwen hebben in verplegend personeel met 77%. Banken en verzekeraars vormen ook een teleurstelling voor de consument, zij scoren respectievelijk slechts 7% en 6%.

Reageer op dit artikel