nieuws

Vooral zorgverzekeringen worden besproken op social media

Branche

Vooral zorgverzekeringen worden besproken op social media

Op het gebied van verzekeringen wordt er op social media vooral gesproken over zorgverzekeringen. Dat blijkt uit onderzoek van Coosto, een bureau dat zich specialiseert in het monitoren van social media. Voor politici zijn verzekeringen geen geliefd Twittervoer.

Dat het op bijvoorbeeld Twitter vooral over zorgverzekeringen gaat blijkt vooral uit de trending topics. Een voornaam veelbesproken onderwerp op het gebied van verzekeren was het eigen risico. De teneur over dit onderwerp was overwegend negatief. Ook werd er veel getweet over onderwerpen als zorg, klant, informatie, zzp, online, kwaliteit en werkgevers. Sommige onderwerpen staken er vooral negatief uit. Dat gaat met name over de zorg.

Een dure of hoge premie is een belangrijk negatief onderwerp. Ook werden er veel zorgen over de kwaliteit van de zorg geuit vanwege de bezuinigingen. Een open brief aan Mark Rutte werd bijvoorbeeld bijna honderd keer gedeeld.

Politici
Leden van de Tweede Kamer tweeten niet gretig over verzekeringen. De politicus die het meest tweette over verzekeringen is namelijk Diederik Samson (PvdA), ook al stopte hij in mei van dit jaar al met Twitter. Achter Samson volgen Renske Leijten (SP), Lea Bouwmeester (PvdA) en Aukje de Vries van de VVD. In totaal werden er meer dan een miljoen berichten over verzekeringen en verzekeraars verstuurd.

Reageer op dit artikel