nieuws

Tevreden.nl gaat adviseurs beoordelen

Branche

Tevreden.nl, een bureau op het gebied van klant- en medewerkerstevredenheidsonderzoek, is van start gegaan met advies.tevreden.nl. Na apotheken, kinderopvang en autobedrijven gaat het bureau nu ook hypotheek-, verzekerings- en pensioenadviseurs beoordelen.

Tevreden.nl gaat adviseurs beoordelen

Advies.tevreden.nl biedt een professionele online onderzoekstool om doorlopend klanten uit te nodigen voor een tevredenheidsonderzoek. Na een contactmoment met de adviseur, bijvoorbeeld een schadeafhandeling of een adviestraject, stelt de tool vragen aan de klant over de dienstverlening. Voor de adviseur levert het als voordeel op dat hij aan de hand van de uitslagen zijn dienstverlening kan verbeteren. Hij kan ook de reviews en ratings op zijn eigen website plaatsen.

Branchebreed
De tool is ontwikkeld door Tevreden.nl, maar het initiatief op de adviseursmarkt wordt aangestuurd door Wim Span. Span is dertig jaar actief in de verzekeringsbranche en werkte voornamelijk in dienst van Aon, maar later ook bij Meeùs en Vanbrede Risk & Benefits. “Dit is een initiatief waar de verzekeringsmarkt aan toe is”, zegt Span. “Een aantal bedrijven heeft al goede initiatieven overgenomen maar juist een branchebrede aanpak is belangrijk. Het geeft advieskantoren en brancheorganisaties de mogelijkheid om gezamenlijk met hun klanten en leden, op transparante, doorlopende en uniforme wijze, te werken aan duurzame relaties en verbetering van kwaliteit en imago.”

Govert Janssen, algemeen directeur van Tevreden.nl, stipt aan dat klanten steeds vaker hun ervaringen online delen. “Toekomstige klanten kiezen in toenemende mate voor een advieskantoor op basis van dergelijke reviews en beoordelingen. Door structureel gedegen en continu tevredenheidsonderzoek uit te voeren, kunnen advieskantoren beter inspelen op de klantwensen. Met de publicatie van resultaten en reviews worden klanten echte ambassadeurs, enerzijds voor het betreffende kantoor en anderzijds voor de gehele branche.”

In onderstaand filmpje wordt wordt uitgelegd hoe Advies.tevreden.nl werkt.

Reageer op dit artikel