nieuws

Aegon verkoopt Frans belang

Branche

Aegon verkoopt Frans belang

Aegon heeft zijn aandeel van 35% in het samenwerkingsverband La Mondiale Participations voor € 350 mln verkocht aan de Franse partner La Mondiale. Aegon stelt dat de samenwerking niet langer strookt met de ambities van de verzekeraar.

De samenwerking startte in 2002 toen Aegon en La Mondiale gezamenlijk levensverzekeringen, pensioenen en spaarproducten in Frankrijk en Luxemburg. Over de eerste negen maanden van dit jaar leverde Aegons aandeel nog een netto onderliggend resultaat op van € 19 mln, maar de verzekeraar ziet niet brood in een verdere samenwerking. Het verkoopbedrag van € 350 mln ligt gelijk aan de boekwaarde. Eerder deed Aegon ook al zijn levensverzekeringsactiviteiten in Canada van de hand.

Alex Wynaendts, CEO van Aegon, zegt over de verkoop: “We kunnen terugkijken op een succesvolle samenwerking met La Mondiale over de afgelopen 12 jaar en zijn tevreden met het resultaat dat we samen hebben bereikt. Na een strategische herbeoordeling in het kader van de doelstelling om onze portefeuille met bedrijfsactiviteiten te optimaliseren, hebben we geconcludeerd dat voortzetting van de samenwerking niet langer strookt met onze ambities.”

Reageer op dit artikel