nieuws

Werknemers Nibe-SVV eisen beter sociaal plan

Branche

FNV Finance heeft vandaag namens de werknemers van Nibe-SVV een ultimatum uitgedaan voor een beter sociaal plan. Het opleidingsinstituut kwam in april in handen van NCOI Opleidingsgroep. De werkgever heeft tot 12 september 7:00 uur om in te gaan op de eisen voor een beter sociaal plan.

Werknemers Nibe-SVV eisen beter sociaal plan

De aandeelhouders van Nibe-SVV waren tot voor kort de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars. In april 2014 nam NCOI de aandelen over. De partij hoopte met de overname de opleidingen voor financieel dienstverleners op peil te houden.

Vlak voor de zomer besloot NCOI dat de arbeidsplaatsen van 58 van de 88 Nibe-werknemers zouden komen te vervallen. De mensen die wel mogen blijven, zien hun werkplek van Amsterdam naar Hilversum verhuizen.

Mager
Bob Bolte, bestuurder FNV Finance is not amused: “NCOI heeft bij aankoop het personeel verzekerd dat ze het een prachtig bedrijf vonden waar ze de eerste paar jaar niet aan gingen sleutelen. Inmiddels is de melding collectief ontslag ontvangen. NCOI heeft een uiterst magere onslagregeling aangeboden wat door de leden massaal is afgewezen. Een beter sociaal plan is nog niet afgesproken met FNV Finance. Onze leden zijn onthutst over de houding van NCOI. Eerst de klap van de vroege en zo groot ingezette reorganisatie en als toetje een volstrekt ontoereikend sociaal plan.”

 

Reageer op dit artikel