nieuws

VVD vindt uitbreiding bankierseed te ver gaan

Branche

De VVD heeft zich tegen de plannen van minister Dijsselbloem uitgesproken om de bankierseed verder uit te breiden naar alle medewerkers in de financiële sector. De PvdA schaart zich wel achter de plannen van haar minister.

VVD vindt uitbreiding bankierseed te ver gaan

Aukje de Vries (VVD) sprak vanmiddag in het wetgevingsoverleg over de Wijzigingswet Financiële markten 2015, van een uitholling van de bankierseed. De Vries vreest dat de bankierseed te belastend is voor kleine ondernemingen in de financiële sector, zoals adviesbureaus. Daarnaast wil het Kamerlid weten of de eed gaat gelden voor callcentermedewerkers van een bank die alleen informatie verstrekken.

De Raad van State sprak zich in een eerder advies ook al uit tegen de uitbreiding van de eed. De Vries vond dat Dijsselbloem te makkelijk aan die kritiek was voorbijgegaan. De PvdA steunt minister Dijsselbloem wel in zijn plannen. PvdA’er Henk Nijboer zei dat de bankierseed helpt om de moraal in de financiële sector te verbeteren. Nijboer is het in zijn geheel niet eens met de kritiek van de Raad van State, die stelde dat de eedaflegging door de uitbreiding zijn functie verliest.

Reageer op dit artikel