nieuws

CFD ziet kans voor intermediair als financieel zorgverlener

Branche

Leden van de Commissie Financiële Dienstverlening kunnen zich met korting aansluiten bij Zeker Financiële Zorgverlening, een franchiseorganisatie op het gebied van beschermingsbewind. Volgens CFD-voorzitter Edwin Herdink is de financiële zorgverlening een tak van sport die het intermediair zeker zou moeten overwegen.

CFD ziet kans voor intermediair als financieel zorgverlener

Het verdienmodel van de financieel dienstverlener is de afgelopen jaren drastisch veranderd, zegt Herdink. “Wellicht het moment voor menig financieel adviesbureau om de dienstverlening uit te breiden. In Nederland hebben steeds meer mensen behoefte aan iemand die hun administratieve belangen behartigt. Als intermediair kom je toch al bij de mensen thuis, de stap is helemaal niet zo groot. Het is een nieuwe zakelijke dienst die naadloos aansluit bij de financiële adviespraktijk en waarmee de ondernemer niet wordt belast door Wft-regelgeving.’’

Investering
Een financiële zorgverlener behartigt de financiële belangen van mensen die door hun lichamelijke of geestelijke toestand tijdelijk of blijvend niet in staat zijn om dat zelf te doen en is ook aanspreekpunt voor partijen als rechtbank en notaris. Zeker FZ vraagt HBO werk- en denkniveau. Specifieke vakkennis is niet vereist, want de samenwerking start met een combinatie van de NCOI deeltijdopleiding HBO Financieel Zorgverlener en een ‘stevige praktijkstage’ bij de franchiseorganisatie. De investering is zo’n € 18.500. Herdink wil niet zeggen hoeveel korting CFD-leden krijgen. Volgens hem is het verdienmodel al met tien klanten lonend. “Dan zit je op € 1.000 per maand.”

Meer informatie
De CFD werkte eerder met de mensen achter Zeker FZ samen in het concept Smart Financial Life. “Dat is nu verder ontwikkeld tot het concept Zeker”, zegt Herdink. Ondernemers die belangstelling hebben, kunnen meer informatie krijgen op het franchise event ‘Hallo Franchise’ op zaterdag 20 september in De Fabrique te Utrecht.

Reageer op dit artikel