nieuws

Volgens het CVS neemt het vertrouwen in verzekeraars licht toe

Branche

Het vertrouwen in verzekeraars is in het laatste halfjaar licht toegenomen, blijkt uit een meting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). Ondanks de lichte stijging blijft het aantal pessimisten groter dan het aantal optimisten.

Volgens het CVS neemt het vertrouwen in verzekeraars licht toe

De indexwaarde, bij 0 zijn de optimisten en pessimisten in gelijke getale, steeg van -17 in januari naar -14 in juli. Ondanks het negatieve getal is de index een stuk hoger dan in 2012, toen het dieptepunt van -35 werd bereikt. De score van -14 is de hoogste van de afgelopen vijf jaar. “Consumenten reageren vooral positief op de voorzichtige signalen dat het economisch beter gaat”, probeert het Verbond van Verzekeraars het voorzichtige opkrabbelen te verklaren.

Het vertrouwen in de aanschaf van een duurzaam financieel product, zoals een hypotheek of lijfrente behaalde zelfs een positieve waarde. Dat zal voor de algemene vertrouwensindex voorlopig nog niet gebeuren, verwacht het CVS. Consumenten geven namelijk aan te verwachten dat hun vertrouwen het komende jaar zal dalen, omdat zij zich zorgen maken over de financiële sector als geheel.

Reageer op dit artikel