nieuws

ING-directeur ziet nog wel ruimte voor hoge bonussen

Branche

De strengere regels voor bonussen in de financiële sector hoeven niet te betekenen dat er helemaal geen hoge bonussen meer aan medewerkers kunnen worden uitgekeerd. Dat stelt Hans Stoter, chief investment officer bij ING Investment Management in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.

ING-directeur ziet nog wel ruimte voor hoge bonussen

Nederlandse banken en verzekeraars moeten bonussen van de overheid vanaf volgend jaar beperken tot maximaal 20 procent van het jaarsalaris. Daarmee gelden in Nederland strengere regels dan elders in Europa. Volgens Stoter kunnen de regels echter minder streng uitpakken dan het op het eerste gezicht lijkt. Het maximum wordt volgens hem waarschijnlijk berekend over de hele loonsom van een instelling, waardoor er in individuele gevallen mogelijk meer kan worden uitgekeerd.

Blijven betalen
“Zelfs binnen de Nederlandse regels twijfel ik er niet aan dat we onze mensen kunnen blijven betalen zoals we dat behoren te doen”, aldus Stoter. Volgens hem zal ING er ondanks de strengere regels in blijven slagen goede werknemers aan te trekken voor het vermogensbeheer. ING kent nu een maximale variabele beloning van 50%.

Vaste beloningen
Het wetsvoorstel beloningsbeleid financiële ondernemingen richt zich op het tegengaan van perverse prikkels die variabele beloningen met zich mee brengen en maximeert deze op 20% van het vaste salaris. Minister Dijsselbloem liet al eerder weten dat geen sprake is van het omzeilen van het wetsvoorstel wanneer vaste beloningen stijgen ter compensatie.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel