nieuws

Huiszoeking bij zender spooknota’s Dela en Monuta

Branche

Huiszoeking bij zender spooknota’s Dela en Monuta

De politie heeft afgelopen maandag de woning doorzocht van de Apeldoorner die namens het failliete intermediairbedrijf Vienalis spooknota’s verstuurde. Dela en Monuta waarschuwden klanten vorige week al om de nota niet te voldoen.

De 56-jarige man had de beschikking gekregen over de administratie van Vienalis en schreef de voormalige klanten dat zij nog € 125 aan bemiddelingskosten verschuldigd waren. De politie schrijft: “De toegezonden brieven bevatten de nodige privacygegevens van de geadresseerden, wat bij hen de nodige verontrusting opriep.” De brieven werden verstuurd door Centraal Incassobureau Justitia, een eenmansbedrijf dat bij de Kamer van Koophandel was ingeschreven.

Opmaak
De politie gaf ook details prijs over de opmaak van de brieven. Die toonden een ‘opvallende gelijkenis’ met brieven van het Centraal Justitieel Incasso Bureau in Leeuwarden. De politie heeft in de woning van de Apeldoorner administratie in beslag genomen.

Reageer op dit artikel