nieuws

Verbond organiseert innovatieworkshops voor verzekeraars

Branche

Het Verbond van Verzekeraars gaat samen met Nyenrode Business Universiteit vanaf oktober workshops ‘innovatievaardigheden’ organiseren. De brancheorganisatie hoopt hiermee de innovatie- en veranderkracht van de verzekeraars te versterken.

Verbond organiseert innovatieworkshops voor verzekeraars

De workshops horen bij het programma VerzekeraarsVersterken, waarmee het Verbond de bedrijfseconomische positie van de bedrijfstak hoopt te verbeteren. Kernthema in dit jaar is innovatie, volgens het Verbond ‘de enige échte route naar versterking’. In de vier workshops, verspreid over de periode oktober 2014 tot en met maart 2015 kunnen verzekeraars leren hoe innovatie het beste tot stand komt, welke competenties nodig zijn en welke eisen innovatie stelt aan de organisatie.

De workshops hebben de volgende thema’s:

  • Workshop 1: Diagnose: de innovatie- en veranderkracht van de eigen organisatie;
  • Workshop 2: De factor mens: van diagnose naar succesvolle executie van innovatie;
  • Workshop 3: Best practices: digitale transformatie en de noodzaak tot innovatie;
  • Workshop 4: Realisatie: scenarioanalyse als succesfactor voor innovatiekansen.

Een brochure met het volledige programma staat hier.

Reageer op dit artikel