nieuws

Baeten: ‘ASR kan ook zelfstandig blijven’

Branche

De beursgang van Nationale-Nederlanden (NN Group) is vandaag in gang gezet, maar ook Reaal en ASR gaan binnenkort in de verkoop. Laatstgenoemde overweegt om Reaal over te nemen, maar heeft daarvoor een kapitaalkrachtige partner nodig. Mocht dat niet lukken, overweegt ASR ook om zelfstandig verder te gaan, zegt topman Jos Baeten in het FD.

Baeten: ‘ASR kan ook zelfstandig blijven’

“De beursgang is nog steeds een scenario dat zou kunnen”, zegt Baeten. “Tegelijk zien we dat de verzekeringsmarkt onder druk staat. Dan moet je je ogen openhouden voor consolidatiekansen. We hebben best wel stevig moeten discussiëren met Den Haag om überhaupt tot het biedingsproces te worden toegelaten. Dit bedrijf heeft nooit staatssteun gehad. Mits we het kunnen financieren met extern kapitaal, kunnen we nu een bod uitbrengen.”

CVC
Dat externe kapitaal zou bijvoorbeeld kunnen komen van investeringsmaatschappij CVC Capital. Vorige week werd bekend dat CVC interesse zou hebben in een belang in ASR om vervolgens samen met de verzekeraar een bod uit te brengen op Reaal. Maar Baeten zegt met meerdere partijen in gesprek te zijn: “Dat alles al in kannen en kruiken is, is echt onzin. Als management hebben we überhaupt nog niet besloten of we een bod willen uitbrengen. Alsof we dan al een investeerder uit hebben gekozen! Er zijn een kleine twintig partijen aangeschreven om te vragen of ze met ons het gesprek willen aangaan. Eind september hebben we een partij over, of een klein aantal partijen dat samenwerkt.”

Als die plannen niet slagen, is het ook een optie om zelfstandig te blijven. Baeten: “Je moet afwegen hoeveel energie je hierin steekt en of je niet beter zelfstandig kunt blijven. Dat kan ook.”

Reageer op dit artikel