nieuws

Anva en Faster Forward: geen ‘vechtscheiding’

Branche

Een vechtscheiding willen ze het niet noemen, maar feit is wel dat softwareaanbieders Anva en Faster Forward niet in hun streven zijn geslaagd om één gezamenlijke onderneming te vormen. De verdeling van de aandelen bleek een struikelblok, evenals het bedienen van teveel markten tegelijk.

Anva en Faster Forward: geen ‘vechtscheiding’

In de zomer van 2013 werd bekend dat Adfiz-dochter Anva en Faster Forward samen zouden gaan. Maar na ruim een jaar intensief te hebben samengewerkt aan een geïntegreerde oplossing, kiezen de fusiepartners ervoor om beide – ieder in zijn eigen markt – verder te gaan met de Elementssoftware.

Aandelen
Roel van Dijk, algemeen directeur van Anva, zegt: “Er zijn heel veel dingen goed gegaan, maar het was toch moeilijk om de boel financieel bij elkaar te krijgen. Ik heb het dan over de verdeling van de aandelen. Er lag een afspraak op hoofdlijnen, maar nadat we in elkaars cijfers waren gedoken, bleken er zaken te zijn waar we het niet over eens werden. Daarnaast bleek het moeilijk om op alle markten tegelijk te opereren. Het stellen van prioriteiten was lastig.”

Diepgang
André van Nieuwenhuijzen, algemeen directeur van Faster Forward: “Uit die aandelenkwestie waren we misschien nog wel gekomen, maar belangrijker was het samenwerken op de werkvloer. Wanneer je alles wilt doen voor iedereen mis je gewoon de diepgang. Moesten we niet gewoon keuzes maken? Dat hebben we gedaan. Anva blijft actief op de verzekeringsmarkt en het volmachtgebied, wij richten ons op hypotheken en pensioenen.”

Adfiz
De prille partners gaan dus alweer uit elkaar, maar zullen wel op onderdelen blijven samenwerken Negen medewerkers van Faster Forward stappen over naar Anva, evenals Justin Schlee. Schlee was voorheen mede-eigenaar van Faster Forward en wordt nu directeur strategie bij Anva dat zo’n 120 medewerkers telt. Ook heeft Schlee een minderheidsaandeel verworven in Anva, zodat Adfiz niet langer honder procent aandeelhouder is.

Faster Forward blijft over met 15 medewerkers. André van Nieuwenhuijzen zal samen met Rob van Loon en Frank Middelhoek de directie vormen. De aandelen van het bedrijf zijn na het vertrek van Schlee volledig in handen van Van Nieuwenhuijzen.

Reageer op dit artikel