nieuws

Slachtoffer Cinjee wil zaak voor de rechter

Branche

Een slachtoffer van het failliete Cinjee Advies gaat proberen zijn zaak voor de rechter krijgen. Het gaat om de bejaarde Teun de Jong die, destijds 80 jaar oud, een hypotheek van € 193.000 voor 30 jaar nam op zijn huis. Dat meldt huis-aan-huisblad Het Kompas Sliedrecht.

Slachtoffer Cinjee wil zaak voor de rechter

Leo van Heiningen, die De Jong, zijn stiefvader, vertegenwoordigt: “Er liggen tientallen belastende verklaringen van oud-personeelsleden waar het OM niet naar gekeken heeft. Toen wij in september 2011 als eersten aangifte deden waren die verklaringen er nog niet. Maar na de uitzending van Tros Opgelicht in 2012 over Cinjee kregen ze wroeging en durfden ze te praten.”

Dement
Van Heiningen zegt over de zaak van De Jong: “Mijn stiefvader had beginnende dementie toen Cinjee hem zijn financiële producten aansmeerde. Hij was absoluut wilsonbekwaam.” Van de hypotheek van € 193.000 werd € 110.000 aan Cinjee Advies, waarmee het in die periode al slecht ging, geleend. De Cinjees benaderden meer klanten op deze manier om de zaak te redden. Van Heiningen spreekt met zijn moeder en stiefvader niet meer over de zaak. “Ze hebben zoveel meegemaakt. Niet alleen financieel, maar ook psychisch. Tijdens de uitzending van Tros Opgelicht ontplofte er vuurwerk bij hun voordeur en ook hebben ze maandenlang geleden onder telefoonterreur.”

Cinjee Advies werd in juli 2011 failliet verklaard. Mees Cinjee senior, de oprichter van de zaak, overleed in december 2013.

Reageer op dit artikel