nieuws

Scheringa mikt op beursgang met nieuw bedrijf

Branche

Dirk Scheringa heeft de eerste stappen gezet op weg naar een beursgang met zijn bedrijf Credit Sales Factoring. Door middel van een omgekeerde overname van Lavide hoopt hij die stap te kunnen maken. Dat bevestigen Scheringa en Adriaan de Gier, beoogd grootaandeelhouder van Lavide, aan Follow the Money.

Scheringa mikt op beursgang met nieuw bedrijf

Scheringa verwacht over drie maanden een beursgenoteerde onderneming te bezitten. “De achterliggende gedachte is dat we via de beurs méér en goedkopere funding kunnen aantrekken”, zegt de voormalige DSB-topman. “We kijken eerst naar uitbreiding in Nederland, maar het buitenland sluiten we niet uit.” Met zijn bedrijf koopt Scheringa openstaande facturen van mkb’ers over voor een lager bedrag dan op de factuur staat. Het verschil blijft over als winst voor CS Factoring.

Lavide
Op dit moment is de helft van de aandelen van Lavide in handen van advocaat De Gier. Hij verwierf een claim op de vennootschap en eiste 50% van de aandelen op. Over het uitgeven van die aandelen aan De Gier moet morgen (15 mei) nog wel gestemd worden tijdens een aandeelhoudersvergadering, maar De Gier verwacht geen problemen.

Scheringa wilde in 2000 met DSB Bank al een keer de beurs op, maar die gang blies hij op het laatste moment af. De huidige doelstelling zal nu een stuk lager zijn dan destijds (800 mln gulden ophalen). Scheringa: “Dat zal het nu niet worden. We hebben nu voldoende geld van onze aandeelhouders, het aantrekken van nieuwe funding zal pas volgend jaar aan de orde komen.” Een doelstelling over het te behalen kapitaal heeft Scheringa nu niet.

Reageer op dit artikel