nieuws

Mbo’ers zakken ook massaal voor Wft-examen

Branche

Mbo’ers zakken ook massaal voor Wft-examen

Opnieuw zijn studenten massaal gezakt voor een Wft-examen. Dit keer gaat het om dertig mbo-studenten van het Albeda College in Rotterdam voor het Wft-examen consumptief krediet. Eerder was het slagingspercentage ook al 0% bij studenten aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Volgens vakdocente Fahime Baktash, verbonden aan het Albeda College te Rotterdam, was het slagingspercentage de afgelopen jaren steeds 90%, maar is de kans van slagen in het nieuwe systeem nihil. In navolging van de Windesheim-studenten verzoeken nu ook de mbo-studenten om aanpassing van de examenvragen en overweegt ook het Albeda College om de Wft-examens te schrappen.

Ervaringsloket
De brancheorganisaties Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD zijn van plan om een ervaringsloket te openen voor de Wft-examens en de PE-trajecten en komen volgende week met de concrete invulling voor dit loket, meldt Edwin Herdink namens de gezamenlijke brancheorganisaties.
Met dit loket willen zij “goed inzicht creëren in de examenpraktijk. Op basis hiervan kan dan gericht worden aangegeven wat wel en niet werkt en waar dringend verbetering gewenst is. De verzamelde ervaringen kunnen in ieder geval bijdragen aan de eerste evaluatie die de Minister aan de Kamer zal moeten geven.”

Reageer op dit artikel