nieuws

Definitieve goedkeuring nationalisatie SNS Reaal

Branche

De Europese Commissie heeft de nationalisatie van SNS Reaal en de daarna ingediende herstructureringsplannen definitief goedgekeurd, nadat de voorlopige toestemming al op 19 december 2013 werd verleend. Dat maakte SNS Reaal gisteren bekend.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem greep begin februari 2013 in bij SNS Reaal omdat de bank en verzekeraar dreigde te bezwijken onder aanhoudende verliezen bij zijn vastgoedtak. Het gehele concern kwam in handen van de overheid.

Het is de bedoeling dat de bank- en verzekeringsactiviteiten op termijn apart worden verzelfstandigd. De vastgoeddivisie staat sinds december als zogenoemde ‘bad bank’ op eigen benen. De komende jaren wordt de portefeuille vastgoedleningen geleidelijk afgebouwd.

De Europese Commissie concludeerde in december dat de ingrepen voldoen aan de Europese regels over staatssteun. Aan het besluit is niets veranderd, zei een woordvoerster van SNS Reaal. Dankzij het splitsingsplan van de overheid kan de onderneming op lange termijn weer levensvatbaar worden, zonder dat de concurrentieverhoudingen ernstig worden verstoord, stelde de commissie destijds.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel