nieuws

Avéro dunt intermediairbestand uit

Branche

Avéro Achmea verwijst intermediairs die met hun totale portefeuille minder dan € 25.000 aan premie inbrengen door naar serviceproviders. “We willen efficiënt samenwerken”, verklaart marktmanager schadeverzekeringen Alex Kammeraat.

Avéro dunt intermediairbestand uit

Kammeraat (foto) vertelt dat inmiddels 300 kantoren zijn benaderd. “We doen het stukje bij beetje, deze week zijn weer honderd kantoren aangeschreven.” Het gaat volgens hem om intermediairs die met hun totale portefeuille (schade, leven, inkomen en zorg) minder dan € 25.000 aan premie inbrengen.

Posten
“Wij willen efficiënt samenwerken”, zegt Kammeraat. “Sommige intermediairs hebben hier maar een paar posten in de boeken. Maar daar hoort wel een rekening-courant en administratieve verwerking bij. Het is ook voor de klant niet goed, want als de intermediair zo weinig zaken met ons doet kun je je afvragen of hij onze producten nog wel scherp heeft.”

Serviceprovider
Avéro raadt de kantoren aan om de samenwerking voort te zetten via een serviceprovider. Kammeraat: “Dat is overigens geen verplichting. Maar de meeste kantoren begrijpen het prima. Vijftig procent van de eerste tweehonderd kantoren die we hebben benaderd, zijn al over. Met de rest zijn we nog in gesprek.”

Reageer op dit artikel