nieuws

Verhoogd politiek risico voor BRICS

Branche

De zogeheten opkomende marken kampen met een verhoogd politiek risico. Dit blijkt uit onderzoek van assurantiemakelaar Aon. Vooral in de BRICS-landen zijn de risico’s sterk toegenomen, schrijft Commercial Risk Europe.

De resultaten uit de jaarlijkse Political Risk Map van Aon laten een toename van het politieke risico voor alle BRICS -Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika- zien. In Brazilië is er meer staatsinterventie in de economie. Rusland is afgewaardeerd door de recente gebeurtenissen in Oekraïne.

India heeft volgens Aon nadrukkelijk last van territoriale geschillen, etnische conflicten, corruptie en staatsbemoeienis. In China verhoogt de afname van de economische groei en een toename van het politieke geweld het risico. Stakingen verslechteren in Zuid-Afrika het ondernemersklimaat en maken financiering in dat land prijziger.

Het complete artikel kun u hier lezen.

Reageer op dit artikel