nieuws

Facebook-tool om investeringsbeleid van bank of verzekeraar aan de kaak te stellen

Branche

Facebook-tool om investeringsbeleid van bank of verzekeraar aan de kaak te stellen

Facebook-gebruikers kunnen bekijken wat het investeringsbeleid van hun bank is. De Eerlijke Bankwijzer, de Eerlijke Verzekeringswijzer en Upact hebben de handen ineen geslagen en een tool, de Timeline: Controversiële wapens, ontwikkeld om deze inzichten te verschaffen.

Door de tool te gebruiken kunnen Facebookers zien waar hun bank of verzekeraar in investeert. Mochten de resultaten de gebruiker niet aanstaan, kan hij meteen actie ondernemen en de financiële instelling laten weten wat hij van het investeringsbeleid vindt. “De Timeline laat jongeren het duurzaamheidsbeleid en de investeringspraktijk van hun bank of verzekeraar zien op het gebied van wapens”, schrijven de initiatiefnemers. “Daarna kunnen zij via de websites van de Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer actie ondernemen.”

Voor de tool hebben de Eerlijke Bankwijzer en de Eerlijke Verzekeringswijzer, initiatieven van onder meer Oxfam Novib en Amnesty International, de handen ineen geslagen. “Samen met Upact willen zij consumenten laten weten dat zij daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen op banken en verzekeraars. Zij kunnen een compliment of klacht sturen naar hun bank of verzekeraar of zelfs overstappen naar een ander.”

Reageer op dit artikel