nieuws

AFM onderzoekt advies over hypotheken en aov’s

Branche

AFM onderzoekt advies over hypotheken en aov’s

De AFM gaat opnieuw onderzoek doen naar de kwaliteit van financieel advies. Daartoe zijn diverse dienstverleners benaderd om dossiers te leveren. Het onderzoek richt zich op advies over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en hypotheken aan consumenten. “Beide producten zijn complex en kunnen een grote impact hebben op de financiële huishouding van consumenten.”

De AFM wil nu  de huidige stand van de advieskwaliteit en de ontwikkeling hiervan in beeld krijgen. “Dit onderzoek is al aangekondigd in de Agenda 2014 en past binnen het streven om de financiële dienstverlening op een hoger niveau te krijgen.” Hypotheken (in 2007 en 2010) en aov’s (in 2011) zijn al eerder onder de loep genomen door de toezichthouder. Omdat er nieuwe wetgeving is gekomen, vindt de AFM het een goed moment om een nieuw onderzoek te doen naar de adviesdienstverlening.

Op basis van willekeurige steekproeven onderzoekt de AFM adviesdossiers van zelfstandige adviseurs, ketens, en aanbieders. Er worden aov-dossiers uit 2011 en 2013 bekeken; daarna komen hypotheekdossiers uit 2014 aan bod. EInd dit jaar maakt de AFM haar bevindingen bekend.

Reageer op dit artikel