nieuws

AFM: Dienstverlening op maat zet deuren open

Branche

AFM: Dienstverlening op maat zet deuren open

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) ziet veel brood in dienstverlening op maat. De toezichthouder gaf de laatste tijd vier seminars over het onderwerp en toont zich in de nieuwsbrief positief: “Dienstverlening op maat zet voor veel dienstverleners een deur open, die vroeger op slot leek.”

Volgens de AFM is verandering nodig omdat de klant veel mondiger is geworden sinds hij direct betaalt voor advies. “Hij wil zelf meebepalen hoe uitgebreid de dienstverlening eruit ziet”, schrijft de toezichthouder. “Een voorbeeld dat tijdens het seminar veel discussie opriep is een klant die vraagt een goedkopere overlijdensrisicoverzekering te selecteren en af te sluiten. Daar is vaak geen integraal adviestraject voor nodig.”

Tijdens de seminar bleek nog wel angst te heersen voor het doen van maatwerk. AFM: “De angst voor de toezichthouder kwam vaker terug tijdens het seminar. Boetes uit het verleden hebben het beeld neergezet van een toezichthouder die op zoek is naar ‘missende kopietjes’ in dossiers.”

Reageer op dit artikel