nieuws

SCFB adviseert deelname aan PE-Plus-examen uit te stellen

Branche

Het SCFB raadt aan om deelname aan het PEPlus-examen uit te stellen tot de kinderziektes van de examinering verholpen zijn.

SCFB adviseert deelname aan PE-Plus-examen uit te stellen

Het studiecentrum schrijft dit naar aanleiding van de slechte resultaten op het Wft-examen nieuwe stijl. Het SCFB verzamelde reacties op laatstgenoemde examen en noteerde dat er nog het nodige mankeerde aan de examinering. “Zo vinden kandidaten opvallend vaak dat de examenvragen niet goed aansluiten op de inhoud van de lesstof. Een andere constatering is dat kandidaten de uitslag niet zo snel ontvingen als vooraf toegezegd. (…) En dan blijken er ook veel discussies te zijn over de kwaliteit van de vragen en het ontbreken van (goede) voorbeeldexamens.”

 

De verwachting van het SCFB is dat deze pijnpunten ook bij de PE-Plus-examens naar voren zullen komen. “Daarom adviseren wij deelname aan PE-Plus-examens uit te stellen tot deze kinderziekten zijn verwijderd”, schrijft het studiecentrum. De examens gaan op 15 maart van start.

Reageer op dit artikel