nieuws

‘Pensioenstelsel is onhoudbaar’

Branche

Het pensioenstelsel is onhoudbaar en moet drastisch op de schop. Dit zeg president Klaas Knot van de Nederlandsche Bank (DNB) vandaag in een interview met dagblad De Telegraaf. Het is volgens hem onbetaalbaar om in de toekomst pensioenuitkeringen te blijven garanderen. Soortgelijke teksten liet Knot gisteren al horen bij de presentatie van de jaarcijfers van DNB.

‘Pensioenstelsel is onhoudbaar’

„Het huidige stelsel met een hoge uitkering en een hoge mate van zekerheid is niet houdbaar in het licht van de komende vergrijzing”, zo stelt Knot in het interview met De Telegraaf. “Het is onontkoombaar dat we naar een stelsel gaan waarin minder zekerheid zal bestaan over de hoogte van de pensioenuitkering”, aldus Knot, die een voorstander is van meer flexibiliteit en keuzevrijheid. „Het moet flexibeler, mensen moeten iets meer ruimte krijgen om te kunnen kiezen hoe en waar ze hun pensioen opbouwen.”

Reageer op dit artikel