nieuws

Omzet Unigarant 10% gedaald

Branche

Unigarant en risicodrager UVM (beide dochter van de ANWB) hebben vorig jaar het gezamenlijke brutoresultaat zien dalen naar € 18,4 (24,5) mln. Doordat Unigarant tijdelijk geen zaken meer deed met volmachtbedrijven en doordat consumenten minder auto’s, fietsen en boten kopen, is de premieomzet van de combinatie in 2013 met 10% gedaald tot € 264 (295) mln.

Omzet Unigarant 10% gedaald

Sinds 1 januari 2012 werden tijdelijk geen polissen meer gedistribueerd via het volmachtkanaal. Dat besluit had vorig jaar een uitgesteld negatief effect op de premieomzet. “Daarnaast is de financiële crisis en de stijging van de assurantiebelasting van invloed.” Behalve dat consumenten minder (recreatieve) vervoermiddelen aanschaffen, is ook de verzekeringsbereidheid afgenomen, zo constateert Unigarant. Medio vorig jaar besloot Unigarant weer te gaan samenwerken met een select aantal serviceproviders.

Resultaten afzonderlijk
De provisieomzet van Unigarant, die feitelijk als volmachtnemer optreedt voor UVM, is vorig jaar gedaald naar € 94,5 (105,2) mln. Daarvan is € 43,2 (57,0) mln afgestaan aan intermediairbedrijven die via Unigarant polissen sloten en prolongeerden. Het resultaat voor belastingen kroop uit de rode cijfers: € 0,3 (-3,4) mln. Het nettoresultaat bleef nog net negatief: € -26.000, tegen € -2,9 mln in 2012.|
Bij UVM bleef het brutoschadebedrag stabiel op € 170 mln. Het technisch resultaat daalde naar € 12,6 (19,5) mln. De nettowinst daalde op vergelijkbare wijze tot € 13,6 20,9 mln.

Productvernieuwing
Dit jaar blijft verregaande digitalisering het speerpunt. “Met het Unigarant- en ANWB-label wordt verder geconcentreerd op het behoud van klanten via excellente service en het realiseren van rendabele omzetgroei.” Vernieuwing van producten staat eveneens centraal: de caravanverzekering is begin deze maand aangepast en de camper- en kortlopende reisverzekering volgen per 1 april. De fiets- en bromfietsverzekeringen worden in fietsenzaken sinds 3 maart verkocht onder het ANWB-label.

Reageer op dit artikel