nieuws

Nieuwe beveiligingssystemen gevoelig voor aanvallen van hackers

Branche

Het omzetten van de alarmtransmissie van een beveiligde, besloten verbinding naar alarmtransmissie via een open internetverbinding levert mogelijk extra risico op voor beveiligde objecten en de betrokken verzekeraars.

Nieuwe beveiligingssystemen gevoelig voor aanvallen van hackers

KPN stopt eind 2014 met het aanbieden van hun besloten alarmtransmissiediensten DigiAccess Alarm en diens opvolger DigiAlarm. Bedrijven moeten daarom op zoek naar een alternatief en bij veel van hen wordt de verbinding tussen het pand en de meldkamer omgezet naar een verbinding via het open internet (IP). Deze is gevoelig voor DDoS-aanvallen van hackers, zegt Bart Postelmans van ASB-Security.

 

 

Straatkast
Postelmans: “Vroeger moest je een straatkast van KPN opblazen om alarmverbindingen te saboteren, nu kun je dat gewoon vanachter je computer doen.” Een DDoS-aanval, gericht op de internetverbindingen van de meldkamer zorgt ervoor dat er geen alarmmeldingen meer binnenkomen bij de meldkamer, waardoor een inbreker gerust zijn gang kan gaan.

 

Volgens Postelmans zouden voor lagere risico’s minstens één van de twee, en voor de hogere risico’s het liefst beide verbindingen met de meldkamer via een besloten, ‘DDoS-ongevoelige’ verbinding moeten hebben. Volgens hem realiseren alarminstallateurs zich nog onvoldoende het verschil tussen alarmoverdracht over een open of besloten verbinding. Maar de klant volgt het advies van de installateurs wel vaak op. Postelmans waarschuwt: “Als je echt kiest voor veiligheid, zorg dan dat je de beste oplossing hebt. Een oplossing die vanaf de klantlocatie tot en met de ontvangst aan de meldkamerzijde, inclusief de alarmtransmissie, aan de geldende eisen voldoet.”

Reageer op dit artikel