nieuws

ING ‘beste bank van West-Europa’

Branche

ING ‘beste bank van West-Europa’

Global Finance magazine heeft ING uitgeroepen tot ‘Beste Bank van West-Europa 2014′ Het internationale vakblad voor de financiële sector baseerde zich hierbij op het oordeel van bedrijfsklanten en sectorexperts. Ook in de afzonderlijke verkiezingen voor Nederland en België kwam ING als beste uit de bus. “De banken die door Global Finance worden gehuldigd, onderscheiden zich […]

Global Finance magazine heeft ING uitgeroepen tot ‘Beste Bank van West-Europa 2014′ Het internationale vakblad voor de financiële sector baseerde zich hierbij op het oordeel van bedrijfsklanten en sectorexperts. Ook in de afzonderlijke verkiezingen voor Nederland en België kwam ING als beste uit de bus.

“De banken die door Global Finance worden gehuldigd, onderscheiden zich door in te spelen en te reageren op de specifieke behoeften van hun klanten. De mate waarin dit gebeurt varieert sterk per land en regio”, zegt Joseph D. Giarraputo, uitgever en directeur van Global Finance. “Met het trage herstel van de financiële crisis hebben deze banken optimale prestaties laten zien onder zeer moeilijke omstandigheden.”

De uitverkiezing van de beste banken per land en regio is gebaseerd op criteria zoals groei van vermogen, winstgevendheid, strategische relaties, klantenservice, concurrerende prijsvorming en innovatieve producten. Onder de subjectieve criteria werden gerekend: de meningen van aandelenanalisten, kredietbeoordelaars, bancaire consultants en andere betrokken partijen.

De volledige rapportage wordt gepubliceerd in het mei-nummer van Global Finance magazine en op www.gfmag.com.

Reageer op dit artikel