nieuws

Huisartsen en patiëntenclub starten hulpsite voor consument

Branche

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en patiëntenfederatie NPCF zijn de campagne ‘Wat zegt mijn polis’ gestart. Zij willen het daarmee voor consumenten en huisartsen duidelijker maken hoe zij erachter kunnen komen wat de zorgverzekering wel en niet vergoedt.

Huisartsen en patiëntenclub starten hulpsite voor consument

“Steeds meer mensen vragen zich af of de zorg die ze krijgen wel of niet vergoed wordt. Logisch, gezien de steeds veranderende regels en alle verschillende zorgverzekeringen die er zijn. Ook voor uw huisarts is het lastig want die heeft geen inzicht in de manier waarop al zijn of haar patiënten verzekerd zijn.”
Met de site www.watzegtmijnpolis.nl willen beide organisaties ervoor zorgen dat patiënten zelf op zoek kunnen naar antwoorden op de vraag welke kosten worden vergoed. In bijna 4.500 huisartsenpraktijken komt een wachtkamerposter te hangen die de patiënt aanspoort om naar de website te gaan. “Hier wordt in duidelijke taal uitgelegd hoe iemand zelf uit kan zoeken of de zorg die hij of zij krijgt, wel of niet vergoed wordt.”
De website geeft op de startpagina beknopt uitleg over vergoedinen en eigen risico en bevat verwijzingen naar (de sites van) de zorgverzekeraars.

Reageer op dit artikel